Dermatoloski i kozmeticki piling tretmani

IPL, SHR i E-light trajna epilacija, lasersko skidanje tetovaze i pega, radiofrekventni i ultrazvucni tretmani


Ultrazvucni piling lica - Medica Centar

Osnovne informacije o ultrazvucnom pilingu

Tretman ultrazvucnim (UZ) talasima je neinvazivna metoda ciscenja koze i tzv. koznih akcesorija gde spadaju i lojne zlezde. Tretman se izvodi ultrazvucnom spatulom (ultrasonic scroober) koja radi na podesivim vrekvencijama od 25000 Hz i vise. Mehanickim dejstvom vibracija spatule je moguce sa lakocom skinuti povrsinski sloj mrtvog epiderma, otvoriti kanale lojnih zlezdi i znojnih zlezdi. Vibracije koje se prenose u dubinu derma istiskuju sadrzaj nabora, kao i lojnih i znojnih zlezdi. Na taj nacin se postize ciscenje povrsine koze i koznih akcesorija od necistoca.


Osim toga, masazni efekti ultrazvucnih talasa poboljsavaju cirkulaciju i limfnu drenazu koze. Deo energije ultrazvucnih talasa se transformise u toplotnu energiju pa zbog toga postoje i blagotvorni, stimulisuci efekti na sintezu kolagena i elasticnih vlakana, kao i na njihovo remodeliranje.


Kako se ultrazvucni tretmani izvode?


Postupak je vrlo jednostavan i izvodi se bez bilo kakve anestezije. Regija koja se tretira se namaze gelom u tankom sloju, a zatim se tretira UZ sondama, preko kojih se UZ energija isporucuje zeljenim strukturama koze i potkoznog tkiva. Ponekad je potrebno uraditi tretman u kombinaciji sa nekim kozmetickim preparatom ili oficijelnim lekom. U tom slucaju se prvo uradi ultrazvucni piling, a zatim se koza prvo namaze preparatom da bi se ista povrsina ponovo tretirala ultrazvucnom spatulom. Na ovaj nacin se postize bolja penetrantnost i bolja resorpcija preparata ili leka.


Pregledajte rezultate ultrazvucnog pilinga na fotografijama, pre i posle tretmana


Pregledajte i stranicu o ultrazvucnom liftingu.


Piling ultrazvucnom spatulom se primenjuje ne samo kao higijenski tretman vec i kao terapisjki tretman kod osoba sa seboroicnom, masnom kozom i kod osoba koje imaju puno komedona (mitisera). Efekti tretmana su vidljivi odmah, a za konacno resenje problema je potrebno vise tretmana i kompleksnija terapija koja izmedju ostalog podrazumeva i konsultaciju dermatologa, kao i nutricioniste.


Piling ultrazvucnom spatulom je moguce koristiti kod osoba svih uzrasta i u sirokom spektru indikacija jer je neinvazivan.


Ovu vrsta pilinga se vrlo cesto koristi u kombinaciji sa drugim hemijskim i/ili fizickim metodama tretmana zbog toga sto piling ultrazvucnom spatulom predstavlja dobru "pripremu terena" za sve ostale kozmeticke i dermatoloske tretmane.


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004


Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.

Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE