UKLANJANJE PROSIRENIH KAPILARA DIODNIM LASEROM 980 NM

Laserom se u potpunosti i trajno, u nekoliko tretmana, mogu ukloniti prosireni kapilari i venule na licu, Spajder kapilari i prosireni kapilari i venule na telu, najcesce nogama.


lasersko uklanjanja kapilara, diodni laser 980nm

Prosireni kapilari na licu i telu su cest estetski problem. Primenom VBeam lasera prosireni krvni sudovi se uspesno zatvaraju cak i posle jednog tretmana. U zavisnosti od precnika krvnog suda i njegove dubine nekada je za postizanje optimalnih rezultata potrebno uraditi 2-3 tretmana, u razmacima od 4-6 nedelja. Jasno je da se povrsni kapilari sa mallim precnikom najlakse uklanjaju. Nakon tretmana, Na tretiranom mestu moze biti prisutno crvenilo i blagi otok u trajanju od nekoliko sati do 2 dana. Diodnim laserom 980 nm uspesno se uklanjaju i paukoliki kapilari – Spajder, hemangiomi, venule i kapilari na telu i nogama.


Prosireni kapilari na nogama su linearna i paukolika prosirenja venula i arteriola koji se javljaju najcesce kod zena. Laserom se mogu ukloniti kapilari promera 0,05-0,5mm, dok je za vece neophodan tretman sklerozacije. Etiopatogeneza prosirenih kapilara nije do kraja rasvetljena, ali se zna da genetski faktor igra vaznu ulogu kao i stil zivota, profesija, fizicka aktivnost, tip koze i sl. U nekim slucajevima, problem prosirenih kapilara treba povezati sa metabolickim, sistemskim i oboljenjima jetre. U tom slucaju prosireni kapilari nisu samo estetski problem vec i znak nekog ozbiljnijeg oboljenja.Mehanizam dejstva lasera u tretmanu prosirenih kapilara je jednostavan. Laserski zrak isporucuje energiju na zidove prosirenog krvnog suda i na njegov sadrzaj, odnosno krv. Ova energija , koja se transformise u toplotnu energiju, koagulise sadrzaj krvnoh suda i strukture u samom zidu krvnog suda sto dovodi do njegovog zatvaranja. Ovako zacepljen krvni sud prestaje da bude vidljiv, a posle izvesnog vremena potpuno iscezava. Konacni rezultat se ocitava u vidu normalnog izgleda koze bez vaskularne mreze koja je ranije bila prosutna.


Nezeljeni efekti tretmana su vrlo blagi i kratkotrajni. Tretirana mesta na kozi poprimaju crvenkastu boju, moze se pojaviti blagi otok poput opekotina od sunca u trajanju nekoliko sati do 2 dana. Ponekad male povrsine koze mogu poprimiti ljubicastu ili plavu boju, poput modrica, koja se povlaci za oko nedelju dana. Za to vreme, koza se moze prekriti sminkom 24h posle tretmana. Izlaganje suncu posle tretmana je nepozeljno, jer se na tretiranim mestima mogu pojaviti polja pojacane pigmentacije.


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004


Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE