Rejuvenacija - podmladjivanje - lica i tela


Rejuvenacija - podmladjivanje koze lica i tela - Medica Centar

Za pocetak, treba definisiti sta je to ono sto se u literaturi naziva aged face? Jedna od uskih i pesimisticnijih definicija zivota je ta, da je ceo zivot zapravo proces starenja. Tokom zivota svi organi i ceo organizam svakog zivog bica, pa i coveka, prolazi kroz niz anatomsko-morfoloskih i funkcionalnih promena. U krajnjem pogledu, ceo ovaj skup preomena se vizuelno ocitava kao starenje.


Morfologija ljudskog lica je zapravo nas vizuelni "bar kod" preko koga se raspoznajemo. Skup promena na licu koje starenje donosi i remodeluje anatomske strukture na kraju rezultira izgledom lica koje nazivamo aged face. U osnovi ovih promena lezi balans, ili tacnije disbalans, ismedju anabolickih i katabolickih procesa. Tokom razvoja i u mladosti dominiraju anabolicki procesi ili su oni u dobroj ravnotezi sa katabolickim procesima. Tokom vremena, katabolicki procesi nadvladavaju anabolicke sto se odrazava na smanjenje mase misicnog tkiva, smanjenje procnta vode u organima i tkivima i smanjenje turgora tkiva, talozenje masnih naslaga na poseban nacin itd. Na sve ovo uticu, u smislu usporavanja ili ubrzanja procesa, i genetsk faktori, akumulacija toksina, akumulacija stetnih fizickih agenasa kao sto su razni oblici zracenja, akumulacija stresogenih faktora, toksina (produkti pusenja, pesticidi, lekovi i preparati) i sl.


Pogledajte stranicu o kombinovanom tretmanu strija, celulita, sportskih povreda, povreda uopste, preoblikovanju tela i mrsavljenju (LPG - lipomasaza + RF+ Vakuum masaza + Roler masaza + Ultrazvuk + Soft laser)


U definiciji lepote se uvek mogu naci reci "mlad", "mladolik", "zategnut".... takva je nasa psihosocijalna i kultoroloska struktura. Sve to je verovatno povezano sa prednostima koje mladost pruza u evolucionom smislu. Nasa percepcija lepote koja se, pored ostalog, vezuje i za mladolik izgled se verovatno nikada nece promeniti. Zapravo, i treba da tako ostane. Ono sto se moze uraditi je napor i nastojanje da se sto duze zadrzi mladalacki izgled, a to je danas moguce.


Tabela promena na licu koje su karakteristike starenja


 • - Sitne i krupne bore na celom licu
 • - Opustanje obrva, narocito opustanje spoljnih polovina
 • - Opustanje ocnih kapaka
 • - Opustanje uglova ocnih kapaka
 • - Naborani donji ocni kapci
 • - Malarna depresija
 • - Izrazena nazolabijalna brazda
 • - Opustanje obraza
 • - Pojava podbratka
 • - Promene u pigmentaciji koze, polja diskoloracije i polja sa starackim pegama
 • - Izrazeniji zubi zbog paradontoze


Slike rejuvenacije lica (pre i posle tretmana).


Posetite stranu o Anti aging tretmanima, liftingu lica i tela, fototerapiji i stranu o rejuvenaciji genitalne regije kod zena.


Sematski prikaz promena na licu koje se desavaju tokom starenja.


Rejuvenacija, podmladjivanje


Za rejuvenaciju koze lica, vrata, genitalne regije i drugih regija tela danas se koristi tretman CO2 laserom, Erbium laserom, radiofrekventom strujom, ultrazvucnim talasima... tu je i primena brojnih kozmetickih i farmaceutskih preparata, kao i metode plasticne hirurgije.Svaka od metoda, hirurska, hemijska ili fizicka, ima svoje prednosti i mane. Zbog toga, metodu rejuvenacije treba birati u odnosu na svakog pacijenta posebno. Osim toga, promena nacina zivota, napustanjem losih navika u pogledu ishrane, pusenja, unosenja tecnosti i fizicke aktivnosti je neophodna. Jedino tako se mogu postici zadovoljavajuci rezultati.


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004

Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE