Dermatoloski i kozmeticki tretmani PRP metodom

Tretman plazmom obogacenom trombocitima, vampirski ili Drakulin tretman.


PRP tretman, plazma obogacena trombocitima, drakulin, vampriski tretman - Medica Centar

Sta treba znati o PRP postupku

PRP tretman je akronimska skracenica tretmana ciji puni naziv je Platelet Rich Plasma Treatment. U slengu ovaj tretman jos i nazivaju vampirski ili Drakulin tretman, sto cemo razjasniti korz dalji tekst.


Radi se o prilicno staroj (sto znaci proverenoj) metodi autologe, injekcione transplantacije trombocita u plazmi. PRP terapija se koristi u dermatologiji, ortopediji, stomatologiji, ginekologiji, neurologiji, sa tendencijom sirenja na jos neke grane medicine kao sto je kardiologija, plasticna hirurgija, oralna hirurgija... Spektar bolesti, stanja i poremecaja koji se uspesno tretiraju PRP metodom se svake godine siri. Pored tretiranja bora, oziljaka, celulita i strija, PRP metoda nalazi svoje mesto i u lecenju povreda i sportskih povreda, fascikulita, tendinita, povreda i oboljenja perifernih nerava, povreda i oboljenja misica, androgene alopecije, cak i u kolorektalnoj hirurgiji. Ukratko, PRP tretman je primenljiv svuda gde postoji potreba za ubrzavanjem regenerativnih procesa, kao i njihovom kontrolom.


PRP postupak se izvodi tako sto se pacijentu uzme odredjena kolicina venske krvi. Nakon obrade koja podrazumeva centrifugiranje citrirane krvi i separacije eritrocita i leukocita koji se odbacuju, dobija se krvna plazma sa 3-4 puta vecom koncentracijom trombocita nego sto je to u krvi pacijenta. Tako dobijena plazma se ubrizgava pacijentu na ciljana mesta i na nacin koji omogucava postizanje zeljenih terapijskih efekata.


Ono sto se posle ubrizgavanja plazme sa trombocitima dalje dogadja u tkivu je najslicnije procesu koji se dogadja prilikom zarastanja povreda u fizioloskim usloviuma. Naime, trombociti se posle ubrizgavanja rasporedjuju u medjucelijski prostor ciljanog tkiva, "prilepe" se za kolagena i vezivna vlakna i pocinju sa lucenjem prirodnih regenerativnih medijatora, citokina i leukina. Istrazivanja su pokazala visestruka povecanja koncentracije citokina kao sto su TGF (Transformin Growth Factor), PDGF (Platelet Derived Growth Factor), PDAF (Platelet Derived Angiogenesis Factor), VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor), EGF (Epidermal Growth Factor), IGF (Insulin Like Growth Factor), brojni interleukini itd.


Pregledajte rezultate PRP tretmana, pre i posle tretmana


Prema nazivu faktora koji luce stimulisani trombociti posle ubriyzavanja (faktor rasta krcnih sudova, fakotor rasta, insulinu slican faktor rasta) lako je zakljuciti da se PRP metoda zasniva na stimulaciji i simulaciji prirodnih regenerativnih procesa. Ova osobina trombocita je iskoriscena u terapiji podmladjivanja i zatezanja koze, stimulaciji rasta kose, lecenju tetiva, fascija, misica, nerava...


Na II Svetskom kongresu estetske ginekologije u Madridu koji je odrzan ove godine promovisana je Femilift metoda koja objedinjava PRP (tretman trombocitima obogacenom plazmom) i tretman HIFU talasima. Pocetni rezultati kolega koji su primenjivali pomenuti Femilift tretman su spektakularno dobri i imaju dobru perspektivu.


Dobri rezultati PRP tretmana u estetskoj medicini su doveli do masovne primene ove metode i u estetskoj ginekologiji pa je sve veci broj zena, kako mladjih tako i onih u klimaksu, koje se odlucuju za PRP tretman vagine i vulve. Benefiti koje ova metoda donosi u tom pogledu su:

- Suzavanje i remodeliranje vagine uz istovremenu koreksciju statike i dinamike karlicnog vezivnog i misicnog tkiva

- Umanjenje ili eliminacija problema bolnih i neprijatnih odnosa

- Povecavanje osetljivosti vaginalne sluzokoze

- Poboljsavanje prokrvljenost sluzokoze i dubljih tkiva

- Bolja lubrifikacija

- Intenzivniji i eksplozivniji orgazami


PRP tretman, plazma obogacena trombocitima, drakulin, vampriski tretman - Medica Centar


Za postizanje navedenih efekata neophodno je uraditi 2-4 tretmana. Treba napomenuti da se tzv. PRP SHOTS tretmani uspešno primenjuju i kod muškaraca za korekciju i lecenje seksualnih disfunkcija.


O efikasnosti metode najbolje govori cinjenica da je PRP zabranjen profesionalnim sportistima i da se tretira kao doping. I pored toga, mnogi profesionalni sportisti se podvrgavaju PRP tretmanu jer ga je prakticno nemoguce otkriti zbog toga sto se tokom procedure ne koriste nikakvi lekovi, vec je ceo postupak zasnovan na upotrebi autologe (svoje) plazme i trombocita.


Ceo proces traje oko 2 sata. Jedina neprijatnost koju pacijent oseca tokom tretmana je bockanje insulinskom oglicom, sto nije narocito bolno ali je mnogim pacijentima neprijatno. Ova neprijatnost se moze ublaziti primonemom Lidokain kreme 1-2 sata pre pocetka tretmana.


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004

Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE