Osiguranja

 • Ordinacija ima potpisane ugovore iz oblasti zdravstvenog i nezivotnog osiguranja sa sledecim osiguravajucim drustvima:

 • UNIQA

 • DUNAV

 • DELTA GENERALI

 • WIENER STADTISCHE

Ucesce na tenderima za sistematske pregelde

Izracunajte svoj BMI

HIFU rejuvenacija i lifting vagine


Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


U protekloj deceniji se razvila nova disciplina pod okriljem ginekologije. Radi se o kozmetickoj ginekologiji. Najcesci pacijenti za ovu vrstu usluga su zene starije od 40 godina, mada neretko su pacijentkinje i znatno mladje zene. Poput plasticne hirurgije koja radi korektivne operacije na licu i telu, kozmeticka ginekologija vrsi korektivne zahvate najcesce na vulvi i vagini. Radi se o invazivnim ali i neinvazivnim porcedurama. Korektivne, plasticne operacije, kao i kod klasicne estetske hirurgije se sluze metodama ugradjivanja implanta, zatezanja fascija i misica i najcesce smanjvanja duzine malih usnica. Neinvazivne, ili manje invazivne tehnike se baziraju najcesce na upotrebi, CO2 lasera, ER NDYAG lasera, radio-frekventnih struja (RF) i kao najnovija metoda HIFU. Tokom zivota zene, fizioloske promene genitalne regije dovode do promena u elasticnosti vaginalnoih zidova, cvrstini karlicnog dna, masi i kontinuitetu misica i vezivnog tkiva. Te promene se ocitavaju kao prosirenje i mlitavost vaginalnih zidova kao i prosirenje introitusa (predvorja) vagine. Direktne posledice ovoga su seksualna disfinkcija, spad mokracne besike, inkontinencija mokrace, ceste urogenitalne infekcije.Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


Vecina nehirurskih metoda se zasniva na aplikaciji nekog vida energije (struje, svetlosti ili ultrazvuka) na sluzokozu i da se konverzijom u toplotnu energiju postigne biostimulativne efekete. U tom smislu ove izvore energije mozemo podeliti na ablativne i neablativne. Laseri, ERYAG i CO2 spadaju u ablativne agense, sto znaci da ostecuju povrsinske slojeve sluzokoze. Radiofrekventna struja takodje spada u ablativne agense, ali u manjoj meri od lasera. Jedini neablativni izvor energije je ultrazvuk, odnosno HIFU metoda vaginalnog remodeliranja.


Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


Akronim HIFU znaci High Inensity Focused Ultrasound. Generalno govoreci sve metode, bilo da su bazirane na upotrebu lasera struje ili ultrazvuka, za osnovni princip imaju zagrevanje sluzokoze vagine, biostimulativno i regenerativno dejstvo energije na kolagen i ostale strukture vezivnog tkiva kao sto su krvni sudovi i elasticna vlakna. Na taj nacin se postize efekat zatezanja i remodeliranja. Uporedjujuci razlicite metode prednost dobijaju one koje su bezbolne i brze, i one koje pacijentu donose najmanj stepen diskomfora. U tom smislu, ultrazvucni talasi su se pokazali kao najbolji jer je procedura HIFU tehnikom potpuno bezbolna i ne donosi diskomfor u smislu pojacanog sekreta i potrebom za duzom apstinencijom.


Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


Za razliku od HIFU tehnike laseri sagorevaju povrsinski sloj sluzokoze, menjaju strukturu vaginalne flore i zahtevaju desetodnevnu apstinencij. Jos jedna od komparativnih prednosti HIFU metode je ta sto su efekti gotovo momentalni. Dakle nije potrebno cekati mesecima na konacne efekte. Osim toga, ultrazvucni talasi ne ostecuju povrsinski sloj sluzokoze vagine, vec samo prolaze kroz njega i u susticu se u zizi, odnosno fokusu, ciju dubinu je moguce kontrolisati podesavanjima, tako da se fokusirana energija plasira na ciljno mesto, tj. dublje slojve sluzokoze vagine. Kod laserskih tehnika, laserski zrak mora da prodje kroz povrsinske slojeve vagine i tada se desava neizbezna, ali i nezeljena, steta na povrsinskim celijama.


Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


Sindrom vaginalne relaksacije (VRS) se pojavljuje kao problem kod zena vec nakon tridesete. Faktori koji dovode do VRS su pre svega porodjaji, promene u kilazi i hormonske difunkcije, kao i deficit hormona u perimenopauzi i menopauzi. Vremenom, VRS se komplikuje Cystocoelom (spadom besike), inkontinencijom mokrace i seksualnom disfunkcijom oba partnera. Cystocoelu i VRS viseg stepena treba leciti hirurski, dok je za pocetnu fazu i blaze izrazene oblike HIFU tretman idealan izbor zbog svoje neinvazivnosti i efikasnosti.


Rejuvenacija, lifting, zatezanje vagine


HIFU tretmani se izvode na 2-4 nedelje, potpuno su bezbolni i nisu praceni pojavom zuckastog, vodenastog ili sukrvicavog sekreta kao kod primene lasera. Period apstinencije je znatno kraci i iznosi svega nekoliko dana. Do konacnih efekata je potrebno uraditi 4-6 tretmana. Cena celokupne procedure HIFU uredjajem je identicna ceni laserskih tretmana.Osim u lecenju VRS, seksualne disfunkcije i stres inkontinecije mokrace (Stress Incontinentio Urinae), prema najnovijim saznanjima HIFU je primenljiv i u terapiji benignih tumora kao sto su miomi i benigno uvecanje prostate. Terapija mlignih oboljenja HIFU metodom je u pocetnoj fazi i ima svoju perspektivu. Mehanizam akcije kako to HIFU radi je taj da se ultrazvucni talas precizno fokusira na tumor i zagrevajuci ga na 65-70 stepeni C izvrsi denaturaciju tumorskih celija i krvnih sudova koji ga ishranjuju. Obzirom da posedujemo i CO2 laser i HIFU uredjaj u nasoj ordinaciji radimo i kombinovane tretmane za pacijente koji nisu u potpunosti zadovoljni jednom od metoda. Kliknite na link i procitajte clanak o HIFU Femilift tretmanu.


Dozvola ministarstva za HIFU


Nasa ordinacija je akreditovana od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije za izvodjenje procedura frakcionim CO2 laserom i HIFU uredjajem.


Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

Kontakt informacije

 • MEDICA CENTAR

  Novosadska 1/c

  18000 Nis, Srbija

 • Telefon: 018-249-178, 064-2951-004
 • Pisite nam i pitajte za savet u vezi vaseg zdravstvenog problema. Takodje, mozete nam dati sugestije, preporuke i savete vezane za dizajn i sadrzaj sajta. Koje teme vas najvise zanimaju? Ukazite nam na greske i dajte nam preporuku o sadrzini i snalazenju na nasem sajtu.

4D/3D Ultrazvuk

Androloske teme

Reprodukcija

Imunoonkologija

Download knjiga i radova

RSS

SUBSCRIBE